Menu

Advocaat Richard over Recht


Vragen rond erfrecht? Advocaat inschakelen

Het komt vaker in families voor, dan u misschien denkt, dat er problemen ontstaan als er een naaste overlijdt. U zal er als naaste niet als eerste aan denken, maar bij het overlijden van uw partner, ouder of andere geliefde, is het een zaak die snel op u afkomt als erfgenaam. De verdeling is in de wet geregeld. Toch kan er discussie ontstaan over wie wat krijgt. Het kan zijn, misschien tot u grote verrassing, dat u onterfd bent. Het kan ook zijn dat u met een berg schulden te maken krijgt. Het is ook mogelijk dat een van uw broers of zusters niet heeft kunnen wachten op de verdeling en zelf als spullen uit het huis heeft meegenomen. Daarom is het verstandig, zodra zich een dergelijk probleem zich voordoet, een advocaat erfrecht (Veldhoven) in de arm te nemen. Als alles goed gaat kunt u misschien van goede wil zijn en bij een overlijden tot een goede verdeling willen komen. Het is niet de bedoeling, dat u extra emoties oproept in een toch al emotionele periode. De praktijk is vaak anders. De nabestaanden kunnen niet altijd zonder conflict tot een juiste verdeling komen. De erfrecht advocaat zal mogelijkheden geven om tot een goede verdeling te komen. Hij zal ook uitleggen hoe een advocaat erfrecht u bij een dergelijke situatie kunt helpen. Het kan dus voorkomen dat er een testament is opgesteld door de overledene of er is niets opgesteld. In dit laatste geval gaat het erfrecht gelden. Of er nu een testament is of niet het kan altijd nog tot een conflict komen tussen de verschillende nabestaanden.

Het inschakelen van een advocaat erfrecht

Het is mogelijk dat u het niet eens bent met het testament. U zou kunnen denken dat uw geliefde dit testament onder druk heeft gemaakt. Ook zou het gemaakt kunnen zijn wanneer de geestelijke gesteldheid niet meer in orde was. Het is zelfs mogelijk dat u twijfels heeft aan de interpretatie van de tekst. Misschien bent u zelfs verrast door de nagelaten schulden. Dan moet u toch zeker een advocaat nemen die alles weet van erfrecht. Een dergelijke advocaat kan u bijstaan bij en dergelijk conflict. Hij kan u adviseren of u de erfenis en de bijbehorende schulden wilt accepteren. Ook kan hij het testament nietig laten verklaren. Een rechter kan bepalen of het testament wel rechtsgeldig is.

Geen testament

Zonder testament is de kans veel groter dat er problemen ontstaan over de verdeling van de erfenis. Wanneer u zelf moet bepalen wie wat krijgt, is dat een stuk moeilijker. Het kan best ingewikkeld worden. Het is mogelijk dat uw ouders, voor het overlijden, bepaalde toezeggingen hebben gedaan die na de dood niet worden nageleefd. Daarvoor dient een advocaat die weet wat hij in een dergelijke situatie moet doen.

Over ons

Advocaat Richard over Recht

Hallo allemaal, ik ben Richard. Ik ben een rechter die al aan het werk is sinds de jaren '70, en daarvoor was ik een tijdje advocaat. Mijn hele leven heb ik besteed met mijn neus in de boeken: voor mijn plezier én voor studie (hoewel deze elkaar vaak overlappen). Ik ken vrijwel alle wetten die ons land op dit moment aanhoudt, en natuurlijk ook de wetten die vroeger golden, maar nu niet meer. Over deze wetten wil ik het in mijn blog hebben. Waarom zijn deze wetten afgeschaft? Zouden ze in deze tijd echt niet meer passen? Wie beslist welke wetten niet meer nodig zijn? Veel plezier met lezen.