Menu

Advocaat Richard over Recht


Juridische hulp op gebied van arbeid

De rol van de advocaten - Het is een beetje een ouderwetse uitdrukking, "arbeid" en ook het begrip "arbeidsrecht" lijkt een beetje uit de tijd. Maar niets is minder waar. Het begrip "arbeid" is een veelomvattend begrip en gaat veel verder dan enkel "werk". Ons stelsel van wetten en regels geven een ieder allerlei rechten en plichten als het gaat om arbeid of werk. Het simpelste voorbeeld is dat een werkgever de werknemer betaalt en dat de werknemer als tegenprestatie arbeid verricht voor die werknemer. Maar zo zijn er nog talloze andere spelregels waaraan beide partijen moeten voldoen. Het zal duidelijk zijn dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is om al die wetten en regels te kennen, laat staan om ze goed te kunnen interpreteren. Dat is het moment dat de arbeidsrecht advocaten om de hoek komen kijken. Deze vorm van advocatuur is gespecialiseerd in de wetgeving rondom arbeid, werk en inkomen.

De balans in het arbeidsrecht - Dat de regel-en wetgeving een ingewikkelde zaak is weet een ieder. Alle partijen proberen, in het geval van een conflict, datgene voor elkaar te krijgen waarop de partijen denken dat ze recht hebben. De rol van een arbeidsrecht advocaat is hierin een heel belangrijke. Natuurlijk zal een advocaat alles op alles zetten om de belangen van zijn of haar cliënt optimaal te behartigen en te verdedigen. Dit proces echter zal altijd plaatsvinden binnen de kaders die de wet aangeeft. Het is dus voor de arbeidsrecht advocaten altijd zoeken naar de balans tussen dat wat mogelijk is voor de wet en dat wat men nastreeft. In veel gevallen zal een compromis de uitkomst zijn tenzij het duidelijk is dat een van beide partijen volledig in het gelijk wordt gesteld.

De werkgebieden van de advocaten - Vanzelfsprekend zullen deze advocaten met name worden ingezet bij ontslag. Hierbij kan het gaan om een gedwongen ontslag of een situatie dat de werknemer ontslag wil nemen. Ontslag is in alle gevallen een ingrijpende gebeurtenis voor zowel werkgever als werknemer. Voor de werkgever omdat er flinke kosten aan een ontslagprocedure kunnen worden verbonden en voor de werknemer omdat ontslag een flinke invloed kan hebben op het inkomen. Dat heeft dan gevolgen voor het dagelijkse leven. Een goede regeling is dus voor beide partijen van levensbelang. Het opkomen voor de belangen van beide partijen is in goede handen bij arbeidsrecht advocaten. Daarom is het inschakelen van deze advocaten een belangrijke en verstandige stap in situaties waarin het arbeidsrecht moet worden vertegenwoordigd. Kijk bijvoorbeeld voor Breda en omgeving bij Advocatenkantoor Alliantie.

Over ons

Advocaat Richard over Recht

Hallo allemaal, ik ben Richard. Ik ben een rechter die al aan het werk is sinds de jaren '70, en daarvoor was ik een tijdje advocaat. Mijn hele leven heb ik besteed met mijn neus in de boeken: voor mijn plezier én voor studie (hoewel deze elkaar vaak overlappen). Ik ken vrijwel alle wetten die ons land op dit moment aanhoudt, en natuurlijk ook de wetten die vroeger golden, maar nu niet meer. Over deze wetten wil ik het in mijn blog hebben. Waarom zijn deze wetten afgeschaft? Zouden ze in deze tijd echt niet meer passen? Wie beslist welke wetten niet meer nodig zijn? Veel plezier met lezen.