Menu

Advocaat Richard over Recht


Schakel een advocaat strafrecht in bij verdenking strafbaar feit

Een advocaat strafrecht staat je bij als je verdacht wordt van een strafbaar feit. Tijdens het politieverhoor maar ook tijdens de zitting bij het OM of de rechter kan de advocaat je adviseren en bepaalde zaken uitleggen. Deze juridische hulp is erg belangrijk voor een eerlijke en efficiënte afwikkeling van de strafzaak. Wil je weten waar je een strafrechtadvocaat vindt en waar je verder op moet letten tijdens je zoektocht naar een advocaat? Lees dan verder.

Niet verplicht, wel verstandig
Het is verstandig om een strafrechtadvocaat in te schakelen als je verdacht wordt van een strafbaar feit. Al tijdens het politieverhoor kan de advocaat je bepaalde zaken uitleggen en je adviseren. Daarnaast is tijdens de zitting de hulp van een advocaat erg belangrijk. De advocaat heeft immers veel verstand en ervaring met strafzaken, en zorgt er voor dat jouw proces snel en eerlijk verloopt. Hoewel het inschakelen van een advocaat niet verplicht is, is het dus wel zeer raadzaam. Maar waar vind je een goede strafrechtadvocaat? Dat kan onder andere via internet. Online zijn verschillende advocatenbureaus en juridische kantoren te vinden. Sommige van deze advocaten geven je vrijblijvend advies en kunnen vooraf een indicatie geven over het verloop van jouw zaak en de juridische kosten. Zoek bij voorkeur alvast wat informatie op over soortgelijke zaken, zo weet je beter waar je over praat en kun je zelf een inschatting maken van wat je kunt verwachten. Vraag daarnaast altijd of de advocaat ervaring heeft met dit thema, hoeveel jaar hij werkzaam is en wat zijn specialisaties zijn.

Een strafzaak, wat nu?
Of je nu opgepakt bent, een dagvaarding hebt ontvangen of een zaak verwacht: schakel zo snel mogelijk een advocaat strafrecht in. Zo voorkom je problemen in een later stadium en ontvang je op tijd juridische bijstand. Zo helpt een advocaat onder andere bij het voorkomen dat je bewijs tegen jezelf verzamelt. Speel daarom altijd open kaart met je advocaat. Hoe beter hij op de hoogte is van de situatie, hoe beter hij je kan adviseren en helpen. Zoek bij voorkeur een advocaat die gespecialiseerd is in soortgelijke zaken. Strafbare feiten en verdenkingen waarbij een strafrechtadvocaat je kan adviseren zijn onder andere diefstal, mishandeling, fraude, een ingevorderd rijbewijs en in beslag genomen goederen. Heb je weinig middelen om een advocaat te betalen? Onderzoek dan of je recht hebt op een pro deo advocaat. Aan een pro deo advocaat moet enkel een eigen bijdrage worden betaald. Tot slot is het raadzaam om te controleren of de advocaat is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Over ons

Advocaat Richard over Recht

Hallo allemaal, ik ben Richard. Ik ben een rechter die al aan het werk is sinds de jaren '70, en daarvoor was ik een tijdje advocaat. Mijn hele leven heb ik besteed met mijn neus in de boeken: voor mijn plezier én voor studie (hoewel deze elkaar vaak overlappen). Ik ken vrijwel alle wetten die ons land op dit moment aanhoudt, en natuurlijk ook de wetten die vroeger golden, maar nu niet meer. Over deze wetten wil ik het in mijn blog hebben. Waarom zijn deze wetten afgeschaft? Zouden ze in deze tijd echt niet meer passen? Wie beslist welke wetten niet meer nodig zijn? Veel plezier met lezen.